Golflessen bij Move2golf

Hoe komt het dat ik dan weer de bal te hoog raak dan weer te laag?

Waarom kan ik niet stil blijven staan tijdens en na mijn golfswing?

Waarom gaat het de ene keer zoveel beter dan de andere keer?

Weet ik een week na de les nog wat ik geleerd heb of was het weer zoveel info dat ik door de bomen het bos niet meer zie en voel?

Bovenstaand zomaar wat reacties die men vaak hoort en die u wellicht zelf ook zo ervaart. Om een complexe golfswing goed en constant uit te voeren, dienen uw spieren de golfswing 'geautomatiseerd' uit te voeren. Als u nog niet automatisch de goede beweging maakt en nog 'verstandelijk' golft (u heeft net van uw golfleraar instructie gekregen), is het vaak zo dat u het na een paar weken niet meer weet hoe het precies moet. Dit komt omdat het geheugen van uw spieren dan nog niet is aangesproken. Met andere woorden, u moet gaan voelen wanneer u de golfswing goed uitvoert of wanneer u die niet goed uitvoert.

Daar bovenop is het zo dat jongeren gemakkelijk bewegingen aanleren (en deze dus automatiseren). Echter de meesten van ons leren golf op een iets latere leeftijd. Dan is het dus nog moeilijker om het geheugen van spieren aan te spreken om de beweging 'geautomatiseerd' goed uit te voeren.

Samen met Indoor Golf Bloemendaal en golfprofessional Sam Strumphler willen wij het spelen en lessen op een golfsimuator naar een hoger plan tillen. Sam neemt de golflessen voor zijn rekening en samen met hem kunnen zowel beginners als gevorderde golfers werken aan de optimale golfswing. U "loopt" samen met Sam enkele holes op de golfsimulator. Op een ontspannen laagdrempelige manier analyseert hij uw golfswing. Zwaaibaan, balvlucht (slice hook) clubsnelheid etc etc komt allemaal aan de orde.

U heeft de mogelijkheid om bij Sam lessen van 25 of 50 minuten te boeken.  Mede door zijn jarenlange (22 jaar) ervaring weet hij hoe belangrijk de omgeving is waar de golfles wordt gegeven. Ook is het gebruik van allerlei technische hulpmiddelen van grote waarde. 

Move2Golf is dan ook erg enthousiast over deze samenwerking.

Sam is te bereiken onder:

tel.nr. 06-45013457 en/of e-mail Sam.strumphler@gmail.com